måndag 31 januari 2011

28 jan: Svassandet för sd fortsätter

I dag var det debatter i riksdagen - ja, debatten uteblev till en början.
På plats i riksdagen var justitieministern Beatrice Ask med fem medarbetare för att svara på sd-aren Kent Ekeroths interpellation om offentligt register över pedofiler, en fråga som kommer från samma parti som säger sig vilja stödja förbud mot fotografering av enskilda. ack ja, en princip för varje tillfälle.

Men riksdagsmannen Kent Ekeroth (sd) var inte närvarande för att ta den debatt han själv önskat initiera.
Han hade i stället sänt sin partikollega Mattias Carlsson (sd).
Men inte heller denne dök upp - så när justitieministern läst upp det svar som engagerat hela hennes departementet, samordningsstatssekreterarna i statsrådsberedningen och hela riksdagsförvaltningen, så blev det tyst, tyst.

Åter visade det sig att de sd-are som efterlyser debatt om sina förslag flyr debatter där de riskerar bli motsagda. Ynkligt.
(Jag har under nio år i riksdagen bara sett detta två-tre gånger tidigare, alltid med vänsterpartister eller miljöpartister som uteblivna debattörer; bland annat minns jag hur dåvarande energiministern Mona Sahlin slapp, eller inte fick, debattera energipolitik som en mycket, mycket framstående, i dag språkrörskandidat, ställt till henne under perioden 2002-2006.)
Men värst är mediernas svassande för sverigedemokraterna!
Jag kan slå vad om att ingen skriver eller berättar om herr Ekeroths hantering av riksdagen.
Tänk om jag eller någon annan gjort likadant. Vilket liv!
Och när skall riksdagsförvaltningen sätta stopp för att partiledaren Jimmie Åkessons egna tjänstemän inne i kammaren applåderar sin arbetsgivare som skedde i senaste partiledardebatten. Tänk om Fredrik Reinfeldts statssekreterare eller talskrivare gjort detsamma.
Det hade blivit skandal!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar