lördag 9 juni 2012

8 juni: EM har börjat (utom för Julia Timochenko)



Det var trevliga matcher i EM-öppningen i Polen, Ryssland - och särskilt Arsjavin - spelade mycket bra in sin 4-1-match mot Tjeckien, Grekland var strået vassare än Polen i 1-1-matchen i Warswava.
Men i Ukraina - i Charkov - sitter den politiska fången Julia Timochenko, för brott som med normal rättsuppfattning inte är några brott. Hur kan man ha en bestämmesler som säger att lägsta straffet för ett visst brott är sju års fängelse? Det är en absurd órdning.
Jag noterar också att den andra parten som ingick det avtal som Julia Timochenko dömts för då hon var preminärminister, han har nu blivit sitt lands president Putin. Det kan man ha många synpunkter på men detta förhållande visar att det är helt och hållet politiska vindar som avgjort behandlingen av Julia Timoshenko.
Vart är Ukraina på väg? Mot undergången? Sorgligt!
Jag har faktiskt träffat Julia Timoshenko två gånger, dels i Kiev 2005, dels i Stockholm för två år sedan. Att hon är en folkförfarare går ju inte att dölja men det hindrar inte att vi måste fortsätta att vara upprörda över behandlingen av henne.
Skäms, president Viktor Janukovitj!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar