onsdag 27 augusti 2014

27 aug 2014; Snurreruntpartiet (sd)

Sverigedemokraterna gör ju gällande att de alltid varit för jobbskatteavdrag.
Detta är en text som Björn Söder (sd) skrev på sin blogg den 17 augusti 2011, kursiveringen är mitt tydliggörande av vad snurreruntpartiet tyckte då.
Björn Söders linje om jobbskatteavdraget - senare har man ju tyckt tvärtom - följdes upp i skatteutskottet av dess företrädare då, David Lång. Senare har partiet i skatteutskottet företrätts av i tur och ordning Toralf Svensson och Kent Ekeroth, den sistnämnde deltar dock bara sporadiskt i utskottets viktiga övriga aktiviteter och har, som jag känner till, aldrig debatterat skatter i riksdagen.

Men här Björn Söder från den 17 augusti 2011:

Femte jobbskatteavdraget, ajöss!



Igår nåddes jag av beskedet att regeringen Reinfeldt nu backar om det femte jobbskatteavdraget. I alla fall just nu. Givetvis skylls nu detta på det ekonomiska läget trots att statsminister Reinfeldt är väl införstådd i att han med all sannolikhet skulle lida ytterligare ett stort – och för den borgerliga regeringen genant – nederlag i riksdagen eftersom han befinner sig i parlamentarisk minoritet. Nu har han den ekonomiska krissituationen att tacka för så att han kan fortsätta spela ansvarstagande samtidigt som han sviker sitt eget vallöfte.

Vi sverigedemokrater har varit tydliga med att vi vill ha effektiva satsningar på utbildning istället för ineffektiva skattesänkningar för att möta den rådande massarbetslösheten. Jobbskatteavdrag, som kostar betydligt mer än de smakar, tjänar ingen nytta. Särskilt inte när vi har en betydande andel av medborgare som inte fått något tillbaka när regeringen genomfört skatteavdrag efter skatteavdrag. Jag talar givetvis om landets pensionärer, som nu återigen sviks av regeringen. Reinfeldt deklarerade nämligen vid gårdagens presskonferens att även skattelättnader för pensionärerna skjuts på framtiden.
Reinfeldt och finansminister Borg betonade dock att ambitionen är att både femte jobbskatteavdraget samt sänkt skatt för pensionärer skall genomföras, men de kan bli aktuella först 2014. Lägligt, eftersom 2014 är valår. Det skulle ju vara en fjäder i hatten för regeringen om man inför valet kunde bocka av dessa vallöften från sin lista. Med det nya löftet om 2014 ger man sig själva med krissituationens ursäktande tidsutrymme till kohandel, med kanske framförallt Socialdemokraterna eller Miljöpartiet, för att få majoritet i riksdagen för ett femte jobbskatteavdrag.
Gällande sänkt pensionärsskatt hoppas vi sverigedemokrater att vi mycket tidigare än 2014 skall kunna genomföra detta. Eftersom regeringen nu deklarerat sitt svek återstår det att se om även övriga oppositionspartier deltar i detta svek eller ansluter sig till SD:s förslag om samsynsbudget. Då kan skattelättnader genomföras trots regeringens motstånd.
BJÖRN SÖDER
Partisekreterare
Gruppledare i riksdagen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar