söndag 19 juni 2011

17 juni: I ottan EU-nämnd

Dagens första möte är i EU-nämnden som sammanträder redan kl. 08.00, och först ut för att förankra sina förslag är utrikesminister Carl Bildt.
Det är alltid intressant att lyssna till utrikesministern. Denna gång blir det ett intressant meningsutbyte med socialdemokraternas Urban Ahlin, dels om Sudan, dels om Palestina.
I den senare frågan har jag samma uppfattning som utrikesministern. Vi skall sträva efter att Israel och Palestina blir två självständiga stater, som garanterar varandras säkerhet - gränsfrågorna måste lösas i förhandlingar.
Men de, ofta troende sig vara vänsterföreträdare, som nu kräver att Sverige och övriga internationella samfundet skall erkänna staten Palestina förstår inte vad de säger - de låter känslorna tala. För innebörden av att erkänna Palestina som stat i nuläget skulle vara att legitimera att Israel besätter en annan stat vilket vi då skulle acceptera - vilket vi inte gör. Ett land som inte har eget våldsmonopol över sitt eget territorium är i praktiken ingen stat.
Här kan man citera Mao:
Varje land har en armé, sin egen eller någon annans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar