torsdag 2 juni 2011

30 maj: Till Arboga

Sommarfest med folkpartiets lokalavdelning i Arboga. Mycket trevligt, många goda, gamla vänner - och dessbättre, vart man kommer, alltid några nya.
Medlemmar är det viktigaste ett parti har. Människor som vill diskutera politik och förmedla åsikter.
Jag blir inte längre arg, bara trött, när jag gång efter annan hör - eller snarare läser - att partierna inte behöver sina medlemmar. Det skrivs bara av människor som inte förstår vad politik är. Konsten att lösa ideologiska konflikter.
Det är som att säga att vårt fotbollslag behöver inga spelare. Vad blir då kvar?
Eller vår butik klarar sig bra utan både personal och kunder. Tomt, blir det. Ingen verksamhet. Dött.
Därför är det roligaste som finns att komma till Arboga eller andra ställen och få träffa ordföranden Anette Gerhardsson, fullmäktigeledamöterna Anders Carlinger - alltid företagare - eller Marianne Samuelsson, de trogna kämparna Sixten Öhman eller Göran Edlund, båda lika aktiva som när de var aktiva, eller de som jag inte tidigare träffat på, Anette och Thomas Lindberg, nygifta för övrigt, Anette blev till och med invald som ersättare i fullmäktige i Arboga under namnet Ohlsen. Grattis!

Först blir det kommunalpolitik och frågorna präglas av att Arboga har en olycklig socialistisk majoritet som för en politik som gör att kommunen nu har nästan likviditetsproblem, detta i en tid när landets övriga kommuner just gjort sitt bästa år någonsin, överskott med 20 miljarder!
I Arboga gick folkpartiet fram, tack för det, i röstetal och procent, men majoriteten vandrar vidare och Arboga går helt enkelt kräftgången.
Därför är det skönt att höga Anders Carlinger säga att trots alla problem lyckas folkpartiet få fram mer pengar, bland annat genom att skjuta på investeringar i nya vägar etcetera, till det viktigaste området, skolan - där är ju genom mer bildning och utbildning vi kan lyfta Sverige.
God mat, trevliga diskussioner.

21.20 är jag åter på Arboga station - och denna lediga dag i en politikers liv kommer jag hem via T-banan redan 25 minuter över tolv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar