söndag 27 maj 2012

26 maj: Det fritt svävande partiet

I Umeå pågår miljöpartiets kongress. Det handlar - det är tydligt - om det näst vänsterpartiet mest opportunistiska partiet, med egen , eller lånad, sedelpress. Från Umeå kommeer ur Gustav Fridolins och Åsa Romsons munnar rader av krav och måsättningar, i alla riktningar, med det tillägget att alla deras krav är finansierade.
Javisst, det är klart att man kan ta och ge t.ex. järnvägen 100 miljarder mer (på vilken tid talar man inte om!) jämfört med regeringen, men om man inte har mer eller egna pengar, måste man ta dessa 100 miljarder kronor någon annanstans ifrån.
Varifrån? bästa miljöparti!
Socialdemorkaterna omfördelar, vänsterpartiet är tydligt med att partiet vill riva upp dagens ekonomiskt politiska ramverk och göra Sverige till ett nytt Grekland - och låna av våra barn, sverigedemokraterna har en hokuspokusmodell som går ut på att de 6-700.000 utlandsfödda som nu bidrar till vår försörjning genom företagande eller förvärsvsarbete varje dag tydligen skall inte ha kommit hit eller avvisas liksom 90 procent av de som kan tänkas komma till Sverige framöver  - så går deras så kallade ekvation ihop.
Men miljöpartiet svävar fritt över eller bland alla andra partier, det går inte att placera in på någon vänster/höger-skala i politiken men vill in i regeringen.
Man tar sig för pannan, som Jan Björklund sade när en domstol ansåg att lärare skall få tåla lite stryk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar