söndag 17 augusti 2014

2 juli 2014: En beskrivning av politiken?

Jag vill verkligen att man skall läsa Åsa Romsons tal - eller titta på det.
  Och fundera!
  Tag detta avsnitt:
"Ska Sverige satsa på klimatvänlig tåg- och kollektivtrafik, eller fortsätta bygga motorvägar?
Ska Sverige vara en röst för tuffare klimatpolitik i EU, eller fortsätta driva på för mer kolkraft?Ska Sverige ta sin del av ansvaret för klimatförändringarnas konsekvenser i fattiga länder, eller ska Sverige fortsätta smita från notan?Ska Sverige göra allt för att världens ledare tar fram ett klimatavtal på toppmötet i Paris nästa år, eller ska vi fortsätta hoppas att några andra länder löser det åt oss?"

Fundera:
Vilken regering är det som verkligen ökat underhållet av den nedgångna järnvägen? Och hur mycket pengar fick miljöpartiet självt fram under 16 budgetförhandlingar med socialdemokraterna och vänsterpartiet till tunnelbana i Stockholm, Citybanan och mycket annat? (Noll kronor är svaret). Och vill miljöpartiet inte ha Förbifarter? Jo, de har man varit med om att driva på i Uppsala, Gävle, Örebro, Södertälje, Kristianstad och senast i Katrineholm - men i Stockholm skall alla färdas så nära Sergels torg det är möjligt. Miljöpartiet är en miljöbluff!
  Sverige driver på för mer kolkraft, säger Romson. Men det är ju inte sant. Det är ju Tyskland som tvingar fram beroende av rysk gas och mer kolkraft på grund av snabbavvecklingen av kärnkraften där - Die Energiwende. Sverige vill att kolkraft skall avvecklas. Miljöpartiet är en miljöbluff.
   Sverige tar som få om ens något annat land ansvar för energiutvecklingen i andra länder. Sverige driver ju på så att alla andra länder tycker att vi är extrema. Smita från notan? Men ena sekunden anser miljöpartiet att svenska energisatsningar i utlandet som minskar utsläpp inte skall få räknas, nästa ögonblick kritiserar man Sverige för att inte göra tillräckligt utomlands. Det går ju inte ihop. Miljöpartiet är en miljöbluff.
  Påståendet att andra länder skulle lösa problem i Paris nästa år åt Sverige, är ju rent löjeväckande. Det vet ju alla som varit med - från Rio 1992 till Köpenhamn 2009, Durban 2011 och Cancun 2013, att Sverige med alla medel försöker öka miljömedvetandet i andra länder, men får mycket litet gehör. Att andra länder skulle vara föregångare och Sverige en broms, är rent ut sagt okunnigt. Miljöpartiet är en bluff.
  - - - 
Det var hårda ord om miljöpartiet. De bör nyanseras. Miljöpartiet vill väl och mycket. Problemet är att partiet kritiserar den regering som är kanske mest framgångsrik av all världens länder på just detta område och då blir kritiken fel.
  Sedan har miljöpartiet rätt, och det är bra att man driver på, alliansregeringen är verkligen inte felfri eller bäst på allt.
  Men att framställa Sverige som dåligt föredöme, det är inte sant. Därför är miljöpartiet en välmenande miljöbluff.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar