torsdag 23 december 2010

21 dec: Var är sd?

Avslutning på riksdagshösten - jag har debatt om Allmänna bidrag till kommunerna och måste än en gång börja med att påtala att det part, gissa vilket, som klagat på att andra inte vill debattera med dess företrädare, än en gång springer ut ur kammaren, sedan man sagt det man ville säga, det är i och för sig inte mycket.
Sd är ett obegripligt parti.
Denna dag röstar man än gång med socialdemokraterna, denna gång om banavgifterna på Öresundsbron.
I trafikutskottet hade man en annan åsikt.
Men sedan har det blåst lite i Skåne och då är sd vindkänsligt så till den milda grad att ett ja byts till nej - och i slutändan betyder det att vingelpartiet sverigedemokraterna än en gång visar alla de opportunistiska och socialistiska drag man i själva verket bygger sin politik på.
Sd är ett medvindsparti, just nu i dubbel bemärkelse.
Men det är i motvind ens tillförlitlighet prövas.
Sd är ett bluffparti.
PS. Jag ser att den gamle Sundbybergsmoderaten Stellan Bojerud, en gång gift med en riksdagsledamot (c), kommenterat en åsikt jag har. Tack för det.
Men bäste Stellan! Hur kan du som tycker så annorlunda än sd i nästan varje fråga, inkl vem som skall få komma till vårt land - kärleken för ju mången hit, eller hur? - företräda det hopkok av opportunism som sd uppvisar i snart sagt alla frågor. Och EU vill man gå ur, Afghanistan vill man lämna åt talibanerna. Hur kan det vara att företräda ett sådant parti? DS

1 kommentar:

  1. Hej Gunnar,
    Det känns förträffligt att företräda SD, men kanske främst att vara med om att förankra och stabilisera partiets politik. Det är alltid lite svajigt att bryta ny mark.

    Din anspelning på kärleken o s v antar jag syftar på att min livskamrat är från Laos. Så är det, men jag fann inte henne i fjärran land utan på en uteservering på Fredsgatan 17 i Sundbyberg.

    Demokrati förutsätter opportunism. Att lyssna till gräsrötterna. SD ger folket en röst. Sjuklövern talar till folket och beslutar över dess huvud, det vill säga utövar elitism.

    I Afghanistan-frågan gjorde SD en partiell ompositionering, men den behövde aldrig komma fram, eftersom oppositionen och regeringen fann en kompromiss.

    God fortsättning på det nya året!

    Stellan

    SvaraRadera