lördag 1 november 2014

1 okt Kommer 2

1 kommentar:

  1. Kommer troligen handla om att alliansen kommer godkänna canabis i Sverige.
    Vem kan argumentera emot detta:

    Det finns ingen drog som heter "Spice". Vad det handlar om är nya, oprövade kemiska konstruktioner vars syfte är att ligga ett steg före lagstiftningen. Det är rätt uppenbart att sådana preparat kan vara dåliga, farliga, osäkra och rent av dödliga.

    Skälet till att det pumpas ut sådan skit på marknaden är att äldre, välkända, beprövade och betydligt mindre farliga droger (som cannabis) är olagliga.

    Om man legaliserar (eller tillåter innehav av droger för personligt bruk) kan man bli av med de riktigt dåliga nya, syntetiska drogerna. Det skulle rädda liv.

    För varför använda något oprövat, svårdoserat, konstigt och direkt livsfarligt – om det finns väl beprövade och mindre farliga alternativ?

    Men politikerna vägrar lyssna på det örat. De vägrar att ta in fakta som visar att en liberal drogpolitik minskar lidandet, ger färre dödsfall, minskar brottsligheten – och i vissa fall till och med håller nere bruket av narkotiska preparat i sig.

    Trots att allt fler höjer sina röster mot förbudspolitiken, så vill våra politiker inte ens diskutera saken. Det är helt absurt. Och tragiskt.

    Läs även: Felaktig design dödar Sveriges missbrukare »
    Upplagd av Henrik Alexandersson kl. 13:01

    SvaraRadera