fredag 25 januari 2013

10 jan 2013: Resan till Berlin

Denna dag börjar med färd till Arlanda, för vidare befordran till Berlin, Flughafen Tegel.
   (Den nya flygplatsen, som skall heta Willy Brandt Flughafen, är ännu inte tagen i bruk, senast häromdagen sköts premiären upp igen. nu på obestämd tid, flygplatsen skulle tas i bruk för flera år sedan, var nästan färdig redan 2009,  invigningsdatum bestämt, allt klart - men så har nya problem, bland annat branskyddet, tillstött - och nu talar alla i Berlin om denna jätteskandal som kan kosta borgmästaren jobbet i höst.)
  Riksdagengruppen har en årlig Vinterkonferens, en planeringskonferens med politisk genomgång av det kommande året. Vi har varit på Lejondals slott nästa Bålsta, i Grisslehamn, utanför Östersund, söder om Södertälje, Aronsborg, i London, Nynäshamn och en gång på Skansen, trevligt i sig men inte bra av ett annat skäl: Om man skall ha en sammanhållen konferens med en större grupp måste samlingen vara på en sådan plats att enskilda har svårt att avvika, att bara ta en taxi eller tåg/buss därifrån för att göra något annat.
  Och det är därför vi är på väg till London.
  Tjugosex av riksdagsgruppens trettioen ledamöter - tjugofyra riksdagsledamöter, fyra statsråd och tre EU-parlamentariker - är på plats, de tre sisnämnda sammanträder i Bryssel och kan därför inte närvara, två andra har förhinder av andra skäl, det är mycket god uppslutning vill jag säga, särsom vi har ett stort antal medarbetare i riksdagskansliet och regeringskansliet med oss.
   Och vi åker inte som riksdagsledamöter och låter riksdagen betala, inga traktamenten utgår, maten betalar riksdagsledamöterna självat för det är jag som är kassör i riksdagsgruppen och får stå för notan.
   Därför bli det en smula spartanskt vid ankomsten.
   Representationslunchen är inte i klass med den som många andra unnar sig. Här blir det currywurst och sedan får man välja mellan öl, vatten och cocacola, plasen är en gammal tysk spårvagn sm är uppställd utanför flygplatsen, McDonalds framstår som ett under av lyx jämfört med vad fp-riksdagsgruppen undfägnas med vid denna arbetsresa till Berlin.
  Utanför regnar det..
  Allt är inte guld som glimmar, som bekant.

3 kommentarer:

  1. 10 jan 2013: Resan till Berlin
    "Denna dag börjar med färd till Arlanda, för vidare befordran till Berlin, Flughafen Tegel."
    .....
    " Och det är därför vi är på väg till London."


    Konstigt. Berlin? Och nu London?
    Och hur gjorde Ni med klimatkompensationen vid biljettinköpen



    SvaraRadera
  2. När du klimatkompenserar din flygresa kompenserar du för utsläppen av växthusgaser.
    Pengarna går till klimatprojekt i utvecklingsländer och bidrar till en hållbar utveckling.
    Källa: http://www.swedavia.se/arlanda/infor-resan/klimatkompensation/

    Hur gjorde Folkpartiet när ni flög till Berlin?

    SvaraRadera
  3. Gunnar, hur gjorde FP inför resan till Berlin
    Sveriges radio tar nu upp frågan:
    "Allt färre klimatkompenserar sina flygresor. Detta enligt en granskning i det kommande numret av resetidningen Vagabond. Klimatkompensation blev mycket populärt för några år sedan då den globala uppvärmningen stod högt på agendan, både hos politiker och allmänhet. Hör vad människor på stan anser. I studion Lars Andersen Resare, miljöchef på SAS och Tobias Larsson, chefredaktör på resemagasinet Vagabond. 17-timmen.

    Dagens fråga: Vad beror det på att så få klimatkompenserar idag? Och hur gör du själv när du flyger?"
    Källa http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5423569

    SvaraRadera