tisdag 1 januari 2013

30 dec: Erik Almqvist (sd) lämnar

Så kom då beskedet att riksdagsmannen Erik Almqvist (sd) lämnar riksdagen.
  Det var järnrörsfilmen som fällde honom, "nationalistiska" utbrott så långt bort som tänkas kan från den av sd - enligt partiet självt - omfattade kristna tanken om människors likhet.
  Får detta några andra konsekvenser?
  Det är väl osäkert om sd-väljarna påverkas. Jag tror dock att så är fallet. Sd-väljarna är inte opåverkade. De ser och hör - och, det har jag länge trott, vill gärna ruska om det så kallade politiska etablissemanget men inte se sd:s politik praktiseras i maktställning.
  När man ser hur Almqvist själv flyr utomlands - till Ungerns vackra huvudstad Budapest - och välkomnas där, blir hyckleriet så stort att det knappt är mäbart.
  Den sverigenationalistiske Almqvist drar sig inte ett ögonblick för att säga en sak på hemmaplan och sedan göra tvärtom i ett annat land där han uppenbart är invandrare.
  Eller har han kanske inte förstått att han som svensk blir invandrare när han bosätter sig i Budapest?
  Tack, Ungern (som man i övrigt som liberal måste säga för en förskäcklig etnisk utrensningspolitik) för att ni inte har betett er mot Erik Almqvist som han vill att vi i Sverige skall bete oss mot sådana som han som söker frid hos oss.
  Tänk vilken tur att sverigedemokraterna inte hade något inflytande 1956 när sovjetiskt pansar slog ned frihetssträvandena i Budapest och 10.000-tals ungrare flydde från sitt land 1956, jag minns!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar