tisdag 30 april 2013

30 april 2013: Croneman har en sd-poäng - men hur är det möjligt?

Dagens Nyheters vikarierande ledarskribent, även kallad TV-krönikör, Johan Croneman - ofta en underhållande skribent, man har aldrig lågt till skrattet eftersom han tar sig själv på så stort allvar - har i dag i sin tidning betygsatt Agendadebatten i söndags Maria Arnholm-Jimme Åkesson.
  Den slutade 8-1 enligt Croneman.
  Själv kom jag fram till 5-0.
  Och då är det intressanta: 
  - Vilken är Åkessons poäng enligt Croneman - som diskuterar en helt annan sak än debatten handlade om, nämligen om debatten alls borde ha förekommit.
  Croneman har rätt i att åsiktspolisen Åsa Linderborg i Aftonbladet (s) är en av Jimmie Åkessons stora tillgångar - genom att tala om vem som får debattera vad. Men nu gäller ju frågan var Åkesson i sak får poäng av Croneman i debatten mot Arnholm?
  Jag hittade noll poäng, Arnholm fick alla mina tillgängliga.
  Men Croneman har tydligen funnit en poäng till Åkesson.
  Jag vill gärna - och säkert fler till - veta  vilken poäng Åkesson har tagit enligt DN:s Johan Croneman.

2 kommentarer:

  1. Inte så konstigt när FP har sin åsiktspolis framme. Partiet för rätt moral. Men så tråkiga.

    SvaraRadera
  2. Hej
    Om man inte kan skilja på moral och etik - och blandar in graden av tråkighet för att söka dölja frånvaron av egen uppfattning - blir det ju som kommentaren är ett uttryck för, ett stort magplask.
    Åsiktspoliser älskar som bekant sin egen spegelbild. Signaturen utgör inget undantag.
    Och grattis till att med pedantisk noggrannhet ha undvikit att ens närma sig sakfrågan: Den Åkesonsska poängen - vilken var den? Abortmotståndet? Att i Sverige vilja lämna EU och åberopa EU som exempel när det passar?
    30 april 2013

    SvaraRadera