Det är visserligen lång till jul - om man inte räknar baklänges - men den ständigt aktuella frågan är:
- Vad bör man äta till jul?
Professor Charlotte Erlanson-Albertsson - i det intressanta ämnet molekylär signalering - har forskat i decennier kring ämnesomsättning och aptitreglering, ja, det handlar om smak och njutning.
- Jag låter smak och kunskap avgöra, sade hon en gång i mitt liv och husorgan, alltså LUM, Lunds universitet meddelar.
Smak förstår jag, men kunskap - det är problemet!
- Det blir sill, lasx och potatis. Julosten är min absoluta favorit, sade Charlotte då.
Fisk går bra - eftersom fisk innehåller omega 3 fettsyror som är bra för blodfetterna.
Grönsaker är också bra.
Tag mörkt bröd, inte ljust.
Hon har kunskap.
Vad skall man inte äta:
Sallader som inehåller grädde
Skinka
Aldrig sötade drycker
(Kaffe går däremot bra.)
Pepparkaka?
- Kan man kosta på sig efter maten.
Så nu kan ni börja planera för nästa jul.
Mandelmussla är också bra - men vad är det? Är det inte mandelmassa som avses och har vi här i själva verket något verkligt allvarligt, ett vanligt tyrckfel?
torsdag 13 augusti 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar