måndag 8 oktober 2012

7 okt: Partiledardebatt i TV -mina betyg

Det var en bra och väl genomförd debatt. Ibland har jag varit fundersam och rent kritisk mot Anna Hedenmo, men den här kvällen ställde hon bra och relevanta frågor, detsamma gäller Mats Knutson.
  Stefan Löfven. Var på en rad frågor luddig men sade vad han  ville säga på ett övertygande sätt, svaren på de konkreta frågorna uteblev dock, i längden går det inte att svara att allt är regeringens fel. Vinsterna i välfärden - besked kommer var beskedet, en kompromiss. Säger saker på ett trevligt och förtroendeingivande sätt. Men statsminister? En trea för dagen.
  Åsa Romson. Intog en roll som passar hennes ideologiskt svårfångade parti, fritt svävande. Hon var för det mesta som är bra och mot resten. När det gäller miljöfrågor är miljöpartiet i ambitioner oöverträffade, på järnvägssidan blir det nästan löjligt och till slut måste Romson medge att regeringen bättrat sig. Hennes försvar för att göra det svårare för unga att få jobb drar ner betyget. Knapp trea.
  Jonas Sjöstedt. Har den stora fördelen att han har ett så avspänt förhållande till ekonomiska fakta. Han kan säga vilka tokigheter som helst och tror själv på dem. Allt är dessutom regeringens fel, förmodligen även vädret. Debattens värsta arbetslöshetskramare som genom höjda skatter på företag och unga i själva verket är den höga arbetslöshetens oomstridde försvarare nummer ett. Vill gärna vara etiskt och renlärig. Tvåa .
  Jimmie Åkesson har bara en fråga som bär och ett och samma svar på allt; Det är invandringens fel. De som tror på detta blir förstås glada, vi andra undrar ju hur han tror att hans förslag skall kunna förverkligas. Såg ofta ledsen ut.Jag förstår varför. Etta.
  Göran Hägglund. Kom bara till en gång med familjen, annars var inga frågor kristdemokratiska. Var omöjligt att säga vilket parti han företrädde när ekonomifrågorna kom upp. Kanpp trea.
  Jan Björklund. Som vanligt rapp och framåt. Klarade skattefrågorna utmärkt, fick chansen att utveckla gymenasieförslaget om ettårig linje bra. Övriga trasslade in sig. Får stort utrymme för skolfrågor, bra att övriga partier ligger på, för för Sveriges skull. Folkpartiet har ju lyft den här frågan, vad andra än säger. Klimatpolitiken är i huvudsak en energifråga, där har fp-ledaren också rätt. Stark trea.
  Annie Lööf. Glad vid framträdandet. Men var finns centerprofilen? Gjorde bra ifrån sig utan att man kan se att hon skiljer ut sitt parti från andra partier i någon fråga. Trea  - med litet frågetecken.
  Fredrik Reinfeldt. Kom bortsett från början ganska mycket i skymundan. Men har statsministerns auktoritet i allt vad hans säger. Ser ändock ofta bekymrad ut, humorglimten totatlt fråvanrande. Trea med plus.
  Debatten i sin helhet: Bra. Mer än godkänt. Programledarna bättre än de brukar.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar