lördag 13 oktober 2012

8 okt: Riksdagsfritt med jobb och besök

Växjöborna Inger och Gunnar Hillerdal i riksdagen
Riksdagsledig dag och vecka.
  Denna lediga dag börjar med ett möte kl 09.00 och sedan är det inbokat olika saker kl. 12, 14 (visning av riksdagshuset), 18 och 19.30 (frivilligt, Publicistklubben).
   Sedan talar jag i telefon (med bästa och enda örat) ett stort antal gånger och raderar 480 spam-meddelanden i riksdagsdatorn och ungefär 200 andra e-postbrev som kommit under söndagen.
  Vad gör folk annat än skriver synpunkter och meddelanden till riksdagsledamöter? Det finns uppenbarligen listor där man skriver till alla - och dårasslar det till i 349 datorer.
  (Och sedan vill en del ha svar också - från alla 349?)
   Jag har därefter ungefär 3.100 obesvarade e-postmeddelanden kvar, i arkivet finns dessutom 37.000 e-postbrev, huvudsakligen från anti-FRA-kampanjen 2008, orkestrerad av Expressen och den ekonomiska intressenten Bahnhof.
  (Jag har inte besvarat alla.)
  Besöket är trevligt. Det är f.d. rektorn för Katedralskolan i Växjö Gunnar Hillerdal och hans hustru Inger som kommer på besöknt i riksdagshuset. Gunnar var en gång ordförande i HUF (det är så länge sedan att Anders Björck i Nässjö kom att efterträda honom ett par år senare ...) och har i Växjö haft alla upptänkliga förtroendeuppdrag, dock aldrig riksdagsledamot. Det är inte första gången han gästar riksdagen, dock första gången efter återflytten till Helgeandsholmen 1983.
  Tiden går.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar