lördag 30 oktober 2010

29 okt: Mer lokalt

Någon information om den lokalt mycket sensationella uppgörelsen m/c i Danderyd finns inte på någon av dessa partiers hemsidor.
De är för övrigt inte uppdaterade i stort efter valet den 19 september 2010.
Danderydscentern är dock ett roligt parti: Man kallar sig "alternativet".
Till sig självt? Partiet som är både för och emot, varken eller eller? Grattis!

ABC i SvT rapporterade dock om att det har blivit ett helt nytt styre i Danderyd - man kunde tillagt att det enda riktiga oppositionspartiet är som tidigare folkpartiet. Vi vet vad vi vill, vi kan och vi kommer att göra Danderyd bättre.

Men nu skall moderaterna, centern och kd styra under fyra år.

Den fråga jag skall ställa 2014 är: Fick ni det bättre?

1 kommentar:

  1. "Vi vet vad vi vill, vi kan och vi kommer att göra Danderyd bättre."

    Tyvärr är det inte så som vi väljare uppfattar folkpartiet - tvärtom. Det är ni som varit "både för och emot, varken eller". Förra mandatperioden följde ni lydigt i moderaternas ledband och röstade med (m)+ (kd) mot (c) i nästan varje fråga. Det var först nu under de senaste månaderna innan valet som ni började stödja centern i deras opposition mot enväldet och t.ex. öppet kritiserade den hatade skyskrapan. Tidigare var din och andra folkpartisters åsikt att det var för sent för protester mot skyskrapan och att det var bättre att stödja (m) i hopp om att ni skulle få något inflytande på projektet. Centern - inte ni - har därför de senaste åren varit det enda konsekventa oppositionspartiet. Jag förstår faktiskt inte att ni inte gjorde gemensam sak med (c) långt tidigare istället för att försöka vara kompisar med gänget kring kommunalrådet.

    Hursomhelst håller jag med om att denna oheliga allians mellan (m) och (c) var oväntad. Jag förstår inte att (c) hellre gjorde upp med (m) än med (fp). Antar att ni inte kom överens i vissa nyckelfrågor. Vilka?

    Siv och (c) har ju ganska bestämda åsikter. Det kommer nog bli ett stormigt äktenskap med (m) och det finns en uppenbar risk att samarbetet spricker. Jag hoppas då inte (m) med sitt frieri lyckats så split mellan er och (c) och därmed en gång för alla lyckats förstöra möjligheterna för ett styresalternativ utan (m) i Danderyd. Tror ett sådant alternativ är viktigt av demokratiska skäl så att inte (m) känner att de sitter alltför säkra om samarbetet med (c) skulle spricka.

    SvaraRadera