onsdag 6 oktober 2010

4 okt: Till riksdagen med föreberedelser för talmansval

Denna dag är det upprop i riksdagen, med talmansval.
Jag får plats 144, tidigare hade jag nummer 142. Till höger om mig sitter numera Nina Lundström (fp), Sundbyberg, det känns bra.
Först har vi riksdagsgrupp och direktivet är enkelt: Vi stödjer Per Westerberg (m) och nominerar själva - under ovationer - Lislott Hagberg (fp) som tredje vice talman. Om Westerberg väljs till talman, enligt principen företrädare för största blocket i riksdagen, kommer vi att stödja Susanne Eberstein (s) som första vice talman och Ulf Holm (mp) som andra vice.
Om mot förmodan Westerberg inte vinner efter en, två eller en tredje votering, blir det ju Kent Härstedt (s) som blir ny talman. Då kommer vi att stödja den kandidat som moderaterna i det läget beslutar om, Margareta Påhlsson (m), vidare Ulf Holm och Liselott Hagberg.
Något stöd för sverigedemokraterna blir det inte fråga om. De anser sig företräda ett eget block - frågan är vilka mer som ingår i detta block utöver de 20 sverigedemokraterna?
Sd behandlar även denna fråga som vore riksdagen en lekstuga.

Det måste de snart sluta upp med.
De är, redan innan förhandlingarna börjat, på väg i samma riktning som ny demokrati (1991-94): Den illa dolda polulismens.
Det kommer att sluta illa.
Väljarna är kloka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar