måndag 2 juli 2012

1 juli: Sverigedemokraternas snurreruntpolitik

Jag hör från Visby att sverigedemokraterna är beredda att inte motsätta sig ett femte jobbskatteavdrag.
   Jag tar mig för pannan. Vilket snurreruntpolitikparti!

I denna fina stad framför Jimmie Åkesson (sd) nu åsikter
som hans parti tidigare tagit avstånd från. Snurreruntpolitik!
   I motsats till partiledaren Jimmie Åkesson har jag nämligen suttit i skatteutskottet och hört partiets företrädare, visserligen nu utbytt, argumentera mot jobbskatteavdrag. Det har nämligen ingen positiv inverkan vare sig för Sverige eller mottagarna, det är en verkningslös åtgärd som dessutom - en smula svårt att förstå om den är verkningslös, men man kan ju inte förstå allt - bara gynnar höginkomsttagarna, hette det när sverigdemokraterna våren 2011 förenade sig med socialdemokraterna, miljöpartiet och de totalt ryggradslösa vänsterpartisterna (som ju inte skulle ta med tång i sd men när det väl kom till kritan omfamnade dem så de nästan förlorade medvetandet) och lät riksdagen uttala att något femte jobbskatteavdrag ville man av det skälet inte ha.
   Nu låter det tvärtom!
   Men i sak är det här ju allvarligt: Riksdagen är ingen lekstuga.
   Helt plötsligt vill sverigedemokraterna vara med på en politik som man nyss ansåg verkningslös, ja, rent skadlig. Vad har hänt?
   Jo, det är förstås som så att den här Jimmie Åkesson byter åsikt lika fort som han byter skjorta eller rent av mellan kostym och hyrd hembygdsdräkt. I det här fallet är det ju uppenbart att partiet fallit för frestelsen att tillfoga regeringensallianser ett nederlag hellre än att driva en politik som man själv tror på.
   Sådana snurreruntpolitiker kan man ju inte ha att göra med.
   Jimmie Åkesson och hans parti är i skattepolitiken pajasar som kan inta vilken politik som helst.
   Det borde man meddela sina väljare.
   Vi fåtal andra som tvingats åse detta partis företrädare i skatteutskottet argumentera precis hur som helst, ju mer inkonsekvent desto bättre, önskar att partiets väljare borde förstå att snurreruntpolitik kan man syssla med i sandlådan, i Sveriges riksdag hör den inte hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar