måndag 30 juli 2012

30 juli: Tillväxtverkets goda smak


Festlig plats: Där kan man ha fest      Foto: Gunnar Andrén


 I dag väcker det stor uppmärksamhet
  dels att Tillväxtverket haft en kostsam internutbildning (tur att det inte var verket för kriminalvården som släppts löst!),
  dels att verkets chef tycks ha dålig insikt i verkets ekonomi.
   Det är Dagens Nyheter som granskat verkets utgifter.
   Att det handlar om tillväxt i sådana är ostridigt.
   Men det verkligt glädjande är att vin- och matvalet visar på god smak från verkets sida, inget huttlande med dåliga viner eller dålig mat och dessutom på ett ställe med bra tillväxtutsikter, Grand Hotel i Stockholm.
   Grattis, Tillväxtverket.
   Jag har dock ett förslag: Förlägg nästa konferens till ert avdelningskontor i Arjeplog. Där finns goda lokaler, god mat (särskilt fisk) och lokalt producerade drycker.

2 kommentarer:

 1. En gnutta visdom är kanske på sin plats för Tillväxtverkets chefer, och kanske också andra statliga chefer?

  Jag kan rekommendera att cheferna i statlig förvaltning kommer till en ledardag nu i höst på temat - DEN VISE CHEFEN - det kostar i o f sig 3 990 Kr för en heldag, men det är väl värt pengarna.

  Vi kommer att vara på Burgårdens konferenscenter i Göteborg den 25 september (en kommunal gymnasieskola - alltså inget högklasshotell - men kvalitet ändå).

  Den 23 oktober är vi på Hillesgården i Klippan, ett mycket intressant projekt där ett kollektiv människor skapat en mycket intressant kursgård, ej "högkostnad där heller, men mycket god kvalitet!

  Mer information på http://www.mirrorgate.se - varmt välkomna att sända hög som låg chef på denna intressanta ledardag - DEN VISE CHEFEN.

  SvaraRadera
 2. Vad är det för fel på Arjeplog där Tillväxtverket redan har ett representationskontor?
  Men OK - tack för dina förslag. Hoppas de når fram till Tillväxtvärket, förlåt, verket.

  GA

  SvaraRadera