måndag 9 juli 2012

7 juli: Det går bra

Det går bra för socialdemokraterna. Partiet har funnit den rätta vägens politik. Inget konkret besked om någonting. Jag lyssnade till Stefan Lövfens hela anförande i Almedalen. Utmärkt ideologiskt. Lite som miljöpartiet, man säger de rätta sakerna och hoppas att inga svåra frågor skall ställas om hur, när och med vem.
  Det lyckas för Stefan Löfven. Det går bra. Inga svåra frågor. Journalisterna i trance efter misshandeln av Mona Sahlin och Håkan Juholt - fast den senare ju inte behövde sådan hjälp.
  Det går bra - att inte svara på frågor.
  Det går bra för Stefan Löfven.
  Varenda journalistisk kommentar går ut på att hans anförande var jättebra. Förväntningarna på att han skall ge konkreta besked har skruvats ned till noll. Det går bra i dagens medieklimat.
  Tänk om Jan Björklund skulle vägra svara på frågor om skolan, euro, energipolitik och vad det vara må - ni skulle sett journalisterna kasta sig över honom och börjat diskutera vem som kommer efter.
  Nä, det går bra för socialdemokraterna och Stefan Löfven.
  Snart är det bara ungefär 10 procent upp till de nivåer i väljarstöd som Olof Palme och Ingvar Carlsson nådde och till slut kanske socialdemokraterna till och med når till Göran Perssons bästa siffror.
  Men mediedomen är klar: Det går för socialdemokraterna. Och Stefan Löfven är en stjärna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar