måndag 2 juli 2012

30 juni: Spanien-Italien 4-0

Så var då EM i fotboll över, jag har sett mycket fotboll och bra fotboll under många dagar. En del matcher har visserligen varit tråkiga, men i huvudsak mycket bra - den största sensationen var att Tyskland blev så totalt utspelat av Italien i semifinalen. Sverige får godkänt i två av tre matcher, båda baklängesmålen mot Ukraina (1-2) var dock markeringsmissar i den värsta skolan, Englands 3-2-vinst var ganska slumpartad, sista målet var visserligen skickligt men också tursamt.
  Jag tycker dock att Sverige behöver en bättre målvakt framöver, Isaksson är bra men inte av internationell toppklass, dessvärre tar han inte de "omöjliga" bollarna. Sätt in Ronnie Hellström som målvaktstränare snarast, så att vi får fram en internationell toppkraft!
  Finalen var bra, Spanien var mycket bra - men det är ändå konstigt att laget får dominera så mycket. Jag tänker på hur IFK Göteborg kring 1982 använda en särskild taktik mot flera andra lag, nämligen att ligga högt och upp störa deras passningsspel, aggressivt, inte med en försvarslinje som gjorde man motståndaren nästan ostört kunde spela sig in på motståndarnas planhalva, har Glenn Strömberg glömt detta?
  Om Spanien skall störas, måste man attackera dem på mittfältet, ge varje spelare mindre tid att placera bollen, nu var det varje match ett mycket effektivt bolltrillande som gav resultat.
  Sedan har laget också mycket skickliga anfallare och jag tycker själv att Torres - har han något förnamn? - är en av de vassaste avslutare jag sett, med förmåga - det visade han på slutet - att inte alltid skjuta själv som Balotelli utan passa till bäst placerade, lite som Thomas Brolin och Henke Larsson i sina bästa stunder (medan Kennert Andersson och Martin Dahlin var just strikers).
  Spanien vann rättvist.
  Och Sverige gjorde en godkänd insats utan att ha marginalerna - tänk på Zlatans nick i stolpen mot Ukraina - på sin sida.
  Och nu får vi fortsätta kampen för bättre demokrati i Ukraina, symboliserat med Rättvisa åt förra premiärministern Tymosjenko. Hennes straff är lika orimligt som nuvarande presidenten är omöjlig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar