söndag 23 juni 2013

23 juni 2013: Den starka kronan

Den svenska kronan är stark. (Jag tänker då inte på familjen Bernadottes ställning, vare sig i ekonomiskt eller annat avseende.)
  Det rapporteras nu att det betyder att svenskarna far utomlands i nästan aldrig skådad omfattning. Man får mycket för den svenska kronan.
  Det är en sak som den politiska oppositionen inte tar upp. Den beskriver den ekonomiska utvecklingen i Sverige i misärtermer (liksom SvD-krönikörerna Per Lindvall och Andreas Cervenka - om de fått rätt hade undergången varit här för länge sedan).
  Men kronkursen är faktiskt minst lika mycket ett problem. Den gör att svensk exportindustri. liksom faktiskt handeln - illustrerat av HM-resultatet häromdagen - har bekymmer av kronkursen och riskerar att förlora värdefulla order för att den svenska ekonomin är för stark.
  Så: Res gärna och gläds över att den svenska kronan är stark.
  Men minns att också en stark svensk krona hur vacker den än är på framsidan, också har en baksida.

1 kommentar:

  1. Den svenska kronan är stark
    Res inte utomlands, köp istället en DABradio.

    "Men skam den som ger sig. SR-byråkratin vädrade morgonluft när de istället fick en borgerlig regering att tjusa med digitala locktoner. Pagrotskys efterträdare Lena Adelsohn Liljeroth (M) föll till föga förra veckan. Minst 355 miljoner färska kronor ska satsas på att täcka Sverige med DAB-nät och FM ska slutligen fimpas."
    källa

    SvaraRadera