söndag 23 juni 2013

14 juni 2013: Den tomma tunnan (sd)

Jag tror inte att sd-sympatisörerna bryr sig vad sd-ledamöterna i riksdagen sysslar med.
  Likväl skall jag berätta om debatten den 12 juni - som jag först i efterhand tagit del av i sin helhet, det måste medges. den handlade - efter partiledardebatten - om riksrevisionens rapport om statens tillsyn av information på tjänstemarknaden.
  På detta område har riksdagen på förslag från regeringen under senaste året givit Finansinspektionen ökat anslag med 34 miljoner kr och konsumentverket med 1,5 miljoner kr.
  Allt detta finns att läsa i civilutskottets betänkande 2012/13:CU18.
  Samtliga närvarande riksdagsledamöter, 316 st, röstade för dess förslag - utom sverigdemokraterna.
  De röstade för sin reservation som var ett bifall till motionen från en ledamot som heter Wiechel (sd). I motsats till andra partier motionerar ju sverigedemokraterna i sina egna utskott. Följaktligen måste de reservera sig - för annars kan det ju se ut som om de inte stödjer sin egen linje.
  Men gick då sverigedemokraternas reservation ut på?
  Jo, de tyckte att riksdagen borde anslagit lite mer pengar för det som riksrevisionen kritiserat regeringen för.
  Och så röstade man för det.
  Men jag tittar efter om sverigedemokraternas förslag till budget för 2011, för 2012 och 2013. Har partiet där anslagit mer pengar till just detta?
  Nej, inte ett öre.
  Alltså: Så beter sig riktiga opportunister. Först röstar man förslag från regeringen, sedan - när någon sticker upp fingret - röstar man mot samma förslag, det vill säga vad man själv en gång röstat för.
  Sverigedemokraterna - ett snurreruntparti.
  Den tomma tunnan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar