lördag 22 juni 2013

13 juni 2013: Förbifart Stockholm (v)

Jag missade DN-artikeln "Luften i Förbfart Stockholm kan döda 20 bilister varje år" år av de trosvissa vänsterpartisterna Jens Holm, riksdagsman och f.d. EU-parlamentariker (fast han vill att Sverige skall vara isolerat från EU med snart 27 andra medlemsstater), Ann-Margarethe Livh, v-gruppledare i Stockholms stadshus och den gamle kårfifflaren från Lund Stellan Hamrin, numera ledamot i Stockholms miljö- och hälsoskyddsnämd.
  DN-artikeln var införd den 8 juni.
  Det är ett inlägg som Grönköpings Veckoblad skulle kunnat publicera i sin helhet. Luften är så farlig att människor riskerar att dö i förtid om man andas in den, och störst risk har barn (var blev det av kvinnorna?)
  Så jämför man med att köra bilen på tomgång hemma i garaget. Men snälla - det finns väl vädring!
  Och det är ju just detta som är en av finesserna med Förbifart Stockholm: Vi kommer att slippa en stor mängd miljöskadliga utsläpp från bilar i Stockholms närhet av bilar som aldrig behöver köra på Essingeleden eller Klarastrandsleden. Luften i Stockholm kommer att förbättras, kanske kommer 20 människor varje år att slippa dö i förtid?
  Om det hade funnits minsta konsekvens i vad de tre skriver, skulle de ha krävt en omedelbar stängning av Söderleden och ett återupptagande av trafiken på Söder i Stockholm.
  Hur många liv det krävt per år, det har dock ingen räknat ut ännu.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar