lördag 22 juni 2013

12 juni 2013: Gnesta-Stockholm

I dag åkte - jag är inte tvärsäker men uppgifter gör gällande det - infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (m) pendeln från Gnesta 07.24 till Stockholm. Det var bra det - för om Trafikverket får som det vill kan pendeln efter 44 år försvinna genom att det blir sådan trängsel på spåren och Trafikverket vill prioritera tåg Stockholm-Göteborg - då spelar det ingen roll vad några hundra Gnestabor tycker.
  Jag tycker ju om fri konkurrens och valfrihet. Men om Trafikverket skall inskränka SL:s rättighet att fortsätta köra passagerartrafik som hittills på Trafikverkets spår, då har verket faktiskt ingen rättighet att i det fria valet av operatörer ta bort en som vill köra men inte får, en som vill det för att Gnestaborna skall kunna komma till och från jobbet som de gjort i decennier.
  Jag vet inte hur resan som infrastrukturministern skall ha gjort avlöpte.
  Men om hon kom fram i tid, bör hon dels tänka på att det kanske var sista gången hon gjorde resan, dels ta Trafikverket i örat och säga ifrån att det inte är trafikverkets spår, det är lika mycket Gnestabornas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar