söndag 16 juni 2013

10 juni 2013: En avslöjande EU-debatt

Tillhör Sverige Europa?
  Det är en lång EU-debatt denna dag - där vänsterpartiet och sverigedemokraterna tävlar mest om att vara emot allt vad EU gör. Deet blir riktigt roligt, fast mest pinsamt förstår, när sverigdemokraterna (genom Jonny Skalin, tidigare i finansutskottet men petad därifrån) berättar att hans parti minsann vid 130 tillfällen anmält avvikande mening medan vänsterpartiet (genom Lars Ohly, den f.d. partiledaren) vara anmält avvikande mening vid 71 tillfällen.
  Ankdammspolitik!
  Och Sverigefientligt!
  För om det är något svensk välfärd behöver så är det att Europas länder får ordning på sin ekonomi - och i en del fall demokrati, upprörande brott mot mänskliga rättigheter äger rum som Birgitta Ohlsson (fp) har som huvudtema, inte minst i Ungern. För vad vi nu ser är en fyra-femårig ekonomisk kris som främst drabbar sydeuropeiska länder med enorma fall i inkomster, hög arbetslöshet etcetera - och med sociala lidanden som är helt obegripliga, inte minst för arbetslösa ungdomar, 50 procent i Spanien! - men som också betyder att våra egna möjligheter att sälja varor och tjänster till dessa länder minskar och därmed påverkar sysselsättning och välfärd i vårt land.
  Tro inte på vänsterpartister och sverigedemokrater som tror att Sverige skulle klara sig bättre utan att Europa och euron fungerar! Vårt land behöver ett fungerande Europa, ett demokratiskt EU som kan ta sig an gränsöverskridande brottslighet, klimatproblem, massor med ting där inga nationella gränser hjälper.
  EU får nu sin 28:e medlem 1 juli då Kroatien blir med i unionen. Island vill in, Ukraina vill in, Georgien vill troligen också in, Turkiet vill in, Seerbien vill in, Albanien vill in, Moldavien - som jag besökt nyligen och där den dominerande inrikesfrågan är att man vill in i EU - men i Sverige finns det två partier som tävlar om vem som är mest för att Sverige skall lämna EU och isolera sig och se till att alla de beslut som träffar om fri rörlighet för människor och varor, tjänster och kapital skall beslutas i Bryssel utan att vi kan påverka.
   Vilket land är snabbast av alla att implimentera EU-direktiv? Jo, Norge! För annars drabbas landets välstånd.
  Sverigedemokraterna är Sveriges i särklass mest Sverigefientliga parti. De vill svenskarna illa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar