onsdag 14 maj 2014

15 maj 2014: På ROT-se(m)inarium

Inget skatteutskott denna tisdag, i stället ett seminarium om ROT- och RUT-skattesäkningarna (felaktigt benämnda avdrag) i regi av moderaterna.
  Det äger rum i en lokal i riksdagens ledamotshus som heter L4/17.
  Den borde döpas om till Regeringsrummet - för detta rum var under 40 år det rum där ministärerna Palme, Ullsten, Fälldin, Erlander, Per-Albin Hansson och jag tror även Pehrson-Bramstorp, Ekman, Sandler och Lindman, Eden. Branting, Staaff och Hammarskjöld, höll sina regeringssammanträden innan man tågade till Stockholms slott - på somrarna Sofieros slott i Helsingborg - för att ha formella konseljer.
  1932-34 byggdes statsministerns kansli om, Bror Marklunds berömda staty Mor och barn placerades i rotundan 1956, statsministerns kansli flyttade 1981 varför den siste innehavaren på fjärde våningen var Thorbjörn Fälldin.
  Det finns i L4/17 en minnestavla som påminner om att detta var regeringens sammanträdeslokal under decennier.
  Jag skall återkomma till den.
  Denna dag leds seminariet av Henrik von Sydow (m), ordförande i skatteutskottet. Pia Blanck Törnroos från Skatteverket deltar också, liksom företrädade för Almega (Ulf Lindberg), Målarmästarna (Bengt Dahl i Växjö) och en kvinnlig hotellföretagare från Tällberg, Petra, jag vet inte om hon har något efternamn, det är ju inte så vanligt numera.
  Seminariet avslutas med en debatt - eller meningsutbyte - mellan Maria Abrahamsson (m) och Mats Pertoft (mp).
  Det förtjänar ju erinras om att miljöpartiet bytt åsikt om skattesänkningen sedan 2010. Då ville partiet avskaffa den. Nu vill man tvärtom öka den.
  Jag säger som i Lukas 15:1 Det blir större glädje i him­len över en en­da syn­da­re som omvänder sig än över nit­tio­nio rättfärdi­ga som in­te behöver omvända sig.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar