torsdag 13 mars 2014

10 mars 2014. Ideellt arbetet (I)

Dagen börjar med att jag och den mångårige - fast unge  - medarbetaren i socialdemokraternas riksdagskansli Gunnar Stenarv, även ordförande i Föreningen Nordens Stockholmsavdelning som gör ett så bra arbete för kunskapen om Finland, Danmark, Norge och Island, träffas för att förbereda valet till styrelse i Osse-ntverkets svenska avdelning, den skall ha årsmöte den 1 april (kl 17.00 i Erlanderrummet i ABF-huset i Stockholm).
   På Brännö i Göteborg sitter den tredje ledamoten i valberedningen Ingela Mårtensson, avstånden är ibland lite problematiska för personliga möten men vi talas vid före och efter per telefon.
   Det är ett grannlaga arbete och många hänsyn skall tas. Det är dock lätt i ett avseende: Ambassadör Anders Bjurner föreslås som ordförande, förre chefredaktören Olof Kleberg som vice ordförande, ja, skall man vara helt formell är det inte valberedningens sak att föreslå hur styrelsen skall formera sig men det är nog en god förutsägelse att säga att den i Osse-sammanhang som välkände Olof blir omvald för, tror jag, minst femte-sjätte- eller kanske sjunde-åttonden - gången som ordförande.
  Osse-nätverkets skapare var en gång Svenska kyrkans Urban Gibson, i mitten på 2000-talet var jag ordförande ett tag och fick som efterträdare ambassadör Rolf Ekéus som i sin tur 2013 efterträddes av Anders Bjurner.
  Det är en av alla dessa viktiga sammanslutningar vars syfte är att göra världen lite bättre och att få människor att känna att det finns andra som bryr som om deras trygghet, välfärd och mänskliga rättigheter.
  Man kan gå med som enskild medlem, medlemsavgiften är symboliska 100 kr/år och enklast är att betala till pg 85 67 08-3.
   Osse-nätverket har också en väl fungerande hemsida med den lite krångliga adressen www.osce-ngo.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar