tisdag 11 mars 2014

9 mars 2014: Agenda

Vad vill Stefan Löfven (s) - utom att vinna val?
  Kanske är det hans enda uppgift. Under utfrågningen i Agenda - där utfrågaren Anna Hedenmo var bättre än hon brukar vara - var det omöjligt att veta vad partiledaren (s) och statsministerkandidaten egentligen vill och tycker.
  Jag har tidigare noterat att Löfven profilerar sig mycket bestämt - genom att vara så rund och svävande i sina besked att ingen potenitiell s-väljare skall vara förhindrad att rösta på socialdemokraterna: Där ryms alla åsikter.
  Så var det även denna kväll, inte stöta sig med någon.
  I övrigt noterade jag att Jonas Sjöstedt (v), inte överraskande, inte ville debattera vad ämnet för dagen var, om integrationspolitiken i Sverige är lyckad eller ej, utan föredrog att diskutera om regeringens ekonomiska politik var lyckad eller inte.
  Det beror på att i sakfrågan, som Erik Ullenhag (fp) påvisade gång efter annan, har vänsterpartiet en politik som slår ut människor, särskilt kvinnor.
  Rent skrattretande var det att höra Sjöstedt argumenta mot skattesänkningar på arbete, som det ju handlar ifråga om RU och ROT, och i stället använda dessa pengar "effektivare".
  Det måste ha varit vänsterpartiets förslag att fackavgiften skall vara avdragsgill, något som ju ytterligare ökar klyftan till icke-förvärvsarbetande, t.ex. 1,9 miljoner pensionärer, men onekligen blir en bra gåva till facket som utan att det blir dyrare för medlemmarna kan höja de fackliga avgifterna kraftig och samtidigt ge socialdemorkaterna och vänstepartiet mer pengar.
  Tala om politisk muta!
  Diskussionen om de så kallade sociala medierna visade bara en sak: De bör i mångt och mycket kallas asociala.
   Poäng för Agenda. Tre stjärnor av fem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar