tisdag 6 november 2012

6 nov: Uppvaktning i skatteutskottet

Rune Andersson, Mellby gård, och Krsiter Andersson,
Svenskt näringsliv uppvaktar skatteutskottet
Uppvaktningar är vanliga i skatteutskottet - från olika organisationer, likaså besök- jag har flera gånger t.ex. varit hos LO och hört deras syn på skattepolitiken.
  Denna dag är det Svenskt näringslivev som hr synpunkter - egentligen bara en synpunkt - på förslaget att begränsa företagens rätt att dra av räntor och själva bestämma räntesatsen inom koncerner, detta av skatteplaneringsskäl.
  Frågan är vad som är affärsmässigt motiverat och vad som görs av annat skäl?
  Från näringslivet vill Rune Andersson och Krister Andersson - alls inte släkt, om någon skulle förledas tro det - inskärpa att man anser att innan skatteverket beslutar om en transaktion skall vara tillåten eller ej skall saken prövas av domstol.
  Vi noterar synpunkten som inte delas av skatteverket och förmodligen inte finansdepartementet. Men lagrådet delar Svenskt näringslivs oro för godtycke i det här fallet.
  Jag tror för min del att sista ordet inte är sagt i denna fråga. Det ligger åtskilligt i vad som framförs från Svenskt näringslivs sida och borde få Skatteverket att fundera över om det är klokt att få processer i denna fråga, om inte domstolsprövning redan initialt är att föredra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar