söndag 11 november 2012

9 nov: Den längsta bostadskön (mp)

Att det är brist på bostäder i Stockholmsområdet - inte konstigt när det flyttar in 35-40.000 varje år till Stockholms län - är ju inte obekant. Man får nog gå tillbaka till 1916 när den provisoritiska hyresregleringen infördes - som svar på hotande hyreshöjningar under kriget (första världskriget, allstå; vi har fortfanrade krisläge på bostadsmarknaden, nu på 96:e året).
   Men miljöpartiet i Stockholm tar priset i skenlösningar (och då tänker jag inte på deras järnvägar utan fastmer hjärnvägar) när man föreslår att Bromma flygplats skall bebyggas.
  - Var god - ställ er i kön så ordnar vi det här.
  Ja, men Bromma flygplats har ju kontrakt fram till 2038, alltså ytterligare 26 år framåt. Det kan ju synas förutseende att börja planera för dess avveckling nu, det är som om man startat 1986 och gjort klart för inflyttning nästa år!
  Miljöpartiet är ju visionärt men detta förslag att ha en garanterad 26-årig bostadskö det tar nog priset.
  Däremot vill miljöpartiet inte bygga vare sig Förbifart Stockholm eller Österleden utan envisas med att alla bilar skall köra i stort sett genom centrum, via Klarastrandsleden eller Essingeleden.
  Miljöpartiet i Stockholm är Sveriges ledande centralistparti, till och med centerpartiet i Stockholm med borgarrådet Per Ankersjö ligger efter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar