fredag 25 juli 2014

12 juni 2014: Kvittningssystemet

Denna dag har jag fått förtroendet att vara kvittningsman för folkpartiet, både de ordinarie kvittningsmännen Emma Carlsson Löfdahl från Växjö och Christer Winbäck från Skövde har av olika skäl förhinder att närvara.
  Det är ungefär 68 ledamöter borta, sverigedemokraterna oräknade. Antalet utkvittade bestäms av det parti eller block som vill ha flest frånvarande, denna gång råkar det vara socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet, vid andra tillfällen är det regeringspartierna. Nu måste moderaterna kvitta ut ytterligare en ledamot för annars stämmer det inte, det blir Cecilia Magnussons (m) i Göteborg uppgift att ta bort en ledamot som tänkt sig vara med.
  Därför blir statistiken ibland över röstande konstig, tvångsutkvittning - som jag råkat ut för - räknas som frivillig frånvaro.
  Sverigedemokraterna skulle vilja vara med i detta system men redan 2010 förklarade man sig vara ett "tredje block" i riksdagen - och hur skulle det då fungera?
  Att Sverigedemokraterna numera ofta är flera röstande decimerade är alldeles tydligt - men det spelar aldrig någon roll för utgången av voteringarna. Hur Sverigedemokraterna röstar eller avstår spelar inte någon roll om de inte, vilket allt oftare händer, visar sitt rätta socialistiska ansikte och i den ekonomiska politiken ansluter sig till s, mp, v.
  Ett råd till väljarna är numera att lyssna till Sven-Olof Sällström (s) i Ånge som ofta förklarat att denna regering är den sämsta Sverige har haft. Det säger måhända en del om denne tidigare folkpartists (ej att förväxla med liberale) kunskaper, men i valet 2014 kan man räkna med att Sällström i Ånge kommer att stödja en socialistisk regeringsbildare.
  Det är tur att Sverigedemokraterna inte är med i kvittningssystemet. Ty då hade det blivit cirkus varenda votering.
  Omröstningen går för övrigt bra. Varenda folkpartist röstar rätt - dvs som förutsagts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar