fredag 14 december 2012

11 dec: Förgruppsmöte med SkU

I morgon - 12 december - är det skatteutskott redan 08.00 - då är det svårt att hinna med angelöägna förmöten, så det bli om fömiddagen denna dag, dagen före.
  Vi diskuterar regeringens förslag till personalliggare inom tvätteribranschen - enighet föreligger om att man skall godtagare propositionen, själv har jag länge haft invändning av rättssäkerhetskaraktär därför att jag anser att det skulle stärka rättstryggheten om skatteverket skulle tvingas få domstolsbeslut på varje vite man nu ensidigt kan döma ut, jag tror att detta skadar hela tilltron till den goda tanken med personalliggare, dröjsmålet med domstolsprövning av varje vite skulle uppvägas av att skatteverkets beslut inte skulle ifrågasättas som nu är fallet.
  Men det viktigaste för dagen är att sverigedemokraterna - ofta ett mycket socialistiskt parti - gör gemensam sak med socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet och vill bifalla en motion (s) som kräver att personallliggare också skall införas inom byggbranschen från den 31 mars 2013.
   Detta går ju inte, det inser även socialdemokraterna.
   Häromdagen - då utskottet behandlade frågan och det stod klart att s, v, mp och sd var i majoritet - krävde jag att de skulle skriva majoritetsförslag och även komma med lagtext. Deet visste jag ju att dessa partier var oförmögna till. Kräva är en sak, att leverera en helt annam.
  och s! Något lagsförslag föreligger inte nu, tiden den 31 mars gäller inte heller, utan nu skall regeringen återkomma senare så att en lag kan träda i kraft 1 janari 2014.
  Inte heller lyckas dessa fyra majoritetspartier klara ut den avgörande frågan vad en arbetsplats är för något. Det skall man tydligen förhandla om - vid varje tillfälle? Man baxnar.
  Nej, lagar skall inte vara sandlådekonstruktioner som kan formas hur som helst.
  Tyvärr är på denna punkt majoriteten offer för sin egen retorik - och man har inte LO, inte Byggnads, inte Byggindustrin med sig.
  Stackars majoritet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar