torsdag 20 september 2012

19 sep: Första voteringen

Kl. 16.00 är det votering FiU 12, en subsidiartitetsprövning, likaså omrsötning om någon socialförsäkringsfråga.
  Det är som vanligt: Sverigedemokraterna begär votering och sedan rösträkning genom den förre FPU-aren (eller luffaren) Erik Almqvist. Så här är det gång efter annan. Partiet (sd) vill utmärka sig i tid och otid - och begär votering, votering, votering, rena sandlådementaliteten.  Partietfår 20 röster sedan Stellan Bojerud, en f.d. centerpartist från Sundbyberg som blev moderat som nu blivit sverigedemokrat  - han har alltid haft samma åsikter - och efterträtt framlidne William Petzäll.
  Man får nog säga att det var bättre förr. (Men att både centern, moderaterna och sverigedemokraterna vunnit på Bojeruds alla partiturer, nu har han nog hittat hem - fast säker kan man aldrig vara ...)
  Sverigedemokraterna är Sveriges i särklass med toppstyrda parti. Inget eget tänkande tillåts, alla röstar alltid på samma sätt - fast kanske har man bytt åsikt från utskott till votering, fråga företrädaren från Åstorp i trafikutskottet som hade en åsikt i utskottet och den motsatta i kammaren förra året. Ridå!
  Och i fråga om jobbskatteavdraget - som partiet nu är för - var man så sent som för ett år sedan helt emot och förklarade att det var ett förslag som var verkningslöst och urbota dumt, men nu är man för samma politik sedan partiledaren tyckt till i sitt sommartal.
  Snurreruntpartiet.
  Jag trycker emellertid denna gång för första gången sedan i februari på voteringsknapparna. Lite pirrigt, skall sägas.
  Tänk om jag tryckt fel?
   Tur att man kan tänka själv - och tillhör ett där tankens frihet står högt, ja, högst  tak!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar