onsdag 26 september 2012

26 sep: Tomas Rudin tänker till

Det finns ett framstående borgarråd i Stockholm som heter Tomas Rudin (s). Om ni inte känner till honom är ni förlåtna, ja, jag kan ha förståelse för det, ni i bör inte sörja allt för mycket.
  Han är bosatt i en vacker vill i södra Stockholm (Sköndal) och är mycket arg, det måste man nog konstatera, att Stockholm stad har en politik som  vill möjliggöra för vanliga människor att äga sin bostad.
  Det är Rudin helt emot, det kan man förstå, att äga sin bostad bör vara förbehållet vissa personer.
  Rudin lever som han lär, skulle jag vilja påstå, om han säger motsatsen är det inget att fästa sig vid.
  Nu har denne Rudin - tidigare sekreterare i partidistriktet (s) och utsedd till borgarråd (s) efter en som vanligt utomordentligt personförtalande kampanj (s) - tänkt till ordentligt och till Stocksholms stads revisionskontor, som även tidigare har fullt med jobb, anmält det förhållandet att ett bolag som har ett avtal med Stockholms stad sedan flera år, känt alltså för stadens revisorer där det finns en rad företrädare för hr Rudins parti, leds av en fp-medlem som också varit ledamot av folkpartiets partistyrelse för nu mer än nio år sedan (1995-2003) och riksdagsersättare för då gravida Karin Pilsäter (fp) under en dryg månad 1999, ( för nu snart tretton år sedan, 22 november - 28 december), detta tycker Rubin är suspekt och han vill att granskningen skall innefatta så kallat delikatessjäv.
  Jag tycker att man skall ta hr Rudins anmälan på största, största allvar.
  Det är nämligen inte vem som helst som gör denna anmälan.
  Det är en omvittnat på jävsområdet, dess förutsättningar, tillvägagångssätt, resultat och följder - vänskapskorruption skulle jag vilja säga att det handlar om (för att nu uttrycka sig rakt på sak) - kunnig, erfaren och från många kända och okända personstrider väl insatt person, vissserligen dolt för en bred allmänhet av en för densamma ganska okänd företrädare men med mycket stora erfarenheter från denna form av maktutövning,
  Det innefattar inte bara från otaliga sådana händelser under hans eget partis maktinnehav i Stockholms stadshus och andra maktcentra, utan än mer de erfarenheter som hr Rudin svårligen kan ha undgått att göra i egenskap av framstående, och överlevande, företrädare för Stockholms Arbetarekommun, en gång av skåningen, förre statsministern Per Albin Hansson (1933-46), ofta citerad av en annan skåning, tidigare SSU-ordföranden, partisekreteraren (s), försvars- och utrikesministern och mångårige ordföranden i just Stockholms Arbetarekommun, Torsten Nilsson (s), betecknad som "helvetets förgård på jorden".
  Det är ju inte säkert att Revisionskontoret i Stockholm har största sakkunskap på det område hr Rudin nu vill att det skall granska.
  Men i så fall, i en eventeuell delikatessutredning, kan hr Rudin med all den sakkunskap han besitter säkert utses till särskilt ämnessakkunnig.   Rudins personliga erfarenheter måste nog betecknas som oöverträffade, låt vara att konkurrensen från en rad SSU-ordförandeval är hård.   Dock bör hr Rudin slippa vittna under ed - det skulle inget samvete i detta land tåla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar