torsdag 22 augusti 2013

20 augusti 2013: Riksdagsgruppens möte

I dag hade riksdagsgruppen möte, det blev ganska exakt två timmar långt.
  Mötet handlade uteslutande om folkpartiets positioner inför de förhandlingar som nu tar vid mellan allianspartierna inför 2014 års budget, närmast på Harpsund. Inte mindre än 27 av de 28 ledamöterna i riksdagsgruppen närvarade (egentligen är vi 31 eftersom också de tre EU-parlamentarikerna tillhör gruppen men de har andra arbetsuppgifter, 24 är riksdagsledamöter, 4 statsråd).
  Mötet utmynnade i att gruppordföranden, tillika utbildningsministern och vice statsministern, fick gruppens enhälliga mandat att utifrån diskussionen vid riksdagsgruppens möte driva de ståndpunkter som fp-gruppen prioriterade.
  Det var en bra och öppen diskussion - precis som det skall vara i ett liberalt parti.
  Jag tror nog att jag kan säga att inget parti har så öppna diskussioner om politikens riktlinjer och detaljer - samtidigt som jag vill ge en stor eloge till partiledaren för samma öppenhet vad gäller möjligheter och begränsningar på både inkomst- och utgiftssidan, något som ju inte direkt avspeglar sig i den politiska debatten, där behöver man ju inte ta ansvar för helheten.
  Folkpartiet tar ansvar, skulle man däremot kunna säga.
  Vi skall inte leva över våra tillgångar och inte låna av våra barn, vi skall investera i det viktigaste som Sverige behöver mer av, kunskap och företagsamhet.
  Varför? Jo, vi gör det för Sverige och svenskarna.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar