torsdag 16 maj 2013

15 maj 2013: Perukens renässans i Moskva ...

Den ryska säkerhetstjänsten FSB, tidigare KGB, har gripit vad som sägs vara en politisk spion i om inte fårakläder så dock iförd peruk.
  Hans namn lär vara Ryan Fogle och enligt ryssarna smög han omkring iklädd peruk för att rekrytera spioner i Ryssland för CIA:s räkning.
  Tja, svenska ambassaden i Moskva var ju full av mikrofoner i de prefabricerade väggarna, så varför inte pröva peruk om man nu inte tror på dolda mikrofoner? Ungefär som på 1700-talet. FSB måste ha gjort ett gott jobb ...
  Allvarligt är det förstås, men lite får man väl lov att le åt ryska säkerhetstjänsten som lyckats fånga en så stor ful fisk. Tur att man har så goda mediakontakter att hela histoprien läckte ut på bästa sändningstid!
  Utöver beslagtagna peruker, svarta solglasögon (är inte alla solglasögon svarta?), stora summor pengar och teknisk utrustning, var den spionerande Fogle vid gripandet iförd khakibyxor och en rutig skjorta, rapporteras från Moskva.
  Alla de där detaljerna hade inte ens Alfred Hitchcook kunnat föreställa sig att de skulel kunna gå in i en och samma spionscen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar