torsdag 23 maj 2013

22 maj 2013: Sverigefientliga sverigdemokrater

I dag behandlade riksagen något så tråkigt som anpassnign av svensk rätt till EU-förordningen om byggprodukter. Det är viktigt för Sverige att vi är med i samma system som finns inom EU eftersom våra företag annars möts av försäljningsproblem.
  Endast sverigdemokraterna var emot.
  De är missnöjda med att Sverige anpassar standarden i Sverige till den som finns för märkning i resten av Europa. De vill minska sysselsättningen i Sverige och göra att utländska företag får konkurrensfördelar.
  Partiet visade i dag sin mest Sverigefientliga sida.
  Nu skall man väl förlåta dem likväl ty de visste inte vad de gjorde.
  Argumentationen från Marcus Wiechel - giganten från Norrköping som ersatt den petade Lars Isovaara - byggdes upp kring av den eurpeiska CE-märkningen kostar de svenska företagen en del pengar. Det har han ju rätt i. "Jag är övertygad om att CE-märkningen också kan leda till signifianta kostnader som hämmar verksamheten för de små och medelstora företag i Sverige som tillverkar byggprodukter."
  Helt rätt - herr Wiechel, med många år i USA bakom sig, har förstått frågan. Och han noterade också att det hittillsvarande svenska systemet innefattar fler produkter än CE-systemet, vilket betyder att de är svåra att sälja på Europamarknaderna.
  Men detta att det finns en marknad utanför Sverige har förbigått sverigedemokraterna. De vill att svenska byggprodukter bara skall säljas i Sverige.
  "Ingen EU-byråkrat i Bryssel skall få skada svenska företag", sade Wiechel.
  Nej, det behövs inte, det hjälper han själv till med genom att se till att svenska företag inte kan sälja på hela Europmarknaden.
  Snälla, förlåt sverigedemokraterna för de veta icke vad de göra.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar