söndag 24 mars 2013

23 mars 2013: En avgång till (sd) - fylleri?

Jag tror att det är få som bryr sig om fullmäktigeledamoten (sd) i Eskilstuna Adam Marttinen avgår eller ej som ledamot i Eskilstuna tingsrätt.
  Däremot kan ju motivet vara intressant - och det faktum att Martinnen nu står på tur att bli riksdagsledamot, ingen vet riktigt vem han skall ersätta.
  Men för Eskilstuna-Kurirens politiska reporter Gunilla Karlsson uppger Marttinen att det är "tidsbrist" - och det kan man ju tänka är sant: Tingsdagarna krockar ofta med att Martinnen också har en observationsplats i landstingsstyrelsen.
  Så motivet är tidsbrist därför att sammanträdena ofta kolliderar med landstingsstyrelsens sammanträden.
  Då ställer sig vän av ordning hur ofta detta inträffat. Ofta? Aldrig?
  En kontroll av närvaron i landstingsstyrelsen visar att Martinnen tydligen varit förhindrad vid inte mindre än sju av de tolv sammanträden som landstingsstyrelsen hade 2012 - och under hösten 2012 var han bara med vid ett av sex möten.
  Så tidsbristen är dokumenterad, dock inte i tingsrätten. Marttinen måste missminna sig.
  Nu framhåller denne Marttinen, blivande ledamot i Sveriges riksdag, att det tydligen inte är tidsbrist som lett till bortvalet av uppdraget i landstingsstyrelsen utan det förhållandet att han prioriterat andra frågor "som flyktingpolitiken" - och det kan man ju förstå att det är sällan den hanteras i landstingsstyrelsen i Södermanland.
  Han tycker att dagordningen i landstingsstyrelsen är "slätstruken". Det kan man också förstå: där handlar det ju om sjukvård, människors välbefinnande, regionala trafikfrågor, kultur, utbildning och miljö, ja, sådant som berör vanliga människor.
  - Det hade varit annorlunda om jag hade haft en ordinarie plats. Nu är det landstingsfullmäktige som är vår arena. Vi spara showen dit, där vi får större genomslag, säger han till Eskilstuna-Kurien (lib).
  Nu börjar vi närma oss sanningen. Show, är ordet.
  Men det kanske finns någon annan anledning? Att han pressat en tidigare sd-ledamot i Gnesta fullmäktige om hennes privatliv? Nej, sådant gör förstås inte riktig sverigedemokrat, eller hur?
  Men kanske att Marttinen greps för fylleri för någon månad sedan i Eskilstuna och fick nyktra till hos polisen - och dessutom påstods, ha uttalat sig förklenade om andra människor? Nej, inte kan det väl vara så.
  Vad tror ni? Fylleri, gripen, avsagt sig uppdrag som nämndeman?
  Eller bara tidsbrist?
  Nog får man tänka att Marttinen verkar ha ett avspänt förhållande till sanningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar