tisdag 1 juni 2010

31 maj: En s.k. budget (sd)

Under sedvanligt tumult presenterade i Landskrona i dag sverigedemokraterna under ledning av hr Åkesson sitt förslag till budget för Sverige. Det var intressant att se vilken kvalitet partiet har på sina beräkningar.
Nästan alla skulle få mer - och så finansierades det med lägre kostnader för invandring. 66 miljarder.

Då är frågan: Kan höjda pensioner alla år framöver finansieras med lägre kostnader för invandring? Dvs: Kan invandringen, om den alls kostar så som sverigedemokraterna räknar, vara underlag för besparingar också år två, tre etc?
Om så vore, kunde vi finansiera allt genom teoretiska besparingar. Genom att bränna ner huset en gång, sparar vi en viss summa i underhåll. Nästa år sparar vi samma summa eftersom huset redan är nedbränt. Osv.

Nej, det där går inte. Däremot kan vi spara år två genom att drastiskt skära ned pensionsutbetalningarna eftersom de besparingar vi anvisade inte visade sig vara några besparingar. Riktigt så var det väl inte sverigedemokraterna tänkt.
Fast det finns ett alternativ till: Vi kan höja de offentliga utgifterna genom att öka inkomsterna, endera genom att arbetslösheten minskar - jobblinjen - eller att de som nu jobbar, arbetar fler beskattade timmar, ja, det är ju det som krävs eftersom sverigedemokraterna inte vill att de som är födda utomlands skall vara i Sverige och jobba.
Sverigedemokraternas bokföring av plus och minus liknar mannen som hade svårt att skilja på debet och kredit och därför för säkerhets skull hade en lapp i sitt skrivbord där det stod Debet till vänster och Kredit till höger.
Det fungerade jättebra ända tills mannen fick för sig att vända på skrivbordet. Då började det gå bättre än någonsin för företaget för då blev alla utgifter tillgångar!
Sverigdemokraternas budget är en kopia av mannen som vände på skrivbordet: Man sparar genom att bränna ner huset.

1 kommentar:

  1. Har börjat analysera (och avslöja) Sverigedemokraternas budget med utgångspunkt från utbildningsfrågan och utbildningsnivån hos de som invandrar:

    http://ligator.wordpress.com/

    SvaraRadera