onsdag 30 juni 2010

28 juni: Debatter III

Sammantaget har det ställts sexton interpellationer till Anders Borg (m). Han tar dem en och en eller buntar ihop dem.
Riksdagens roligaste person är - som alla vet som läser denna blogg - Bosse Ringholm (s). Tyvärr skall han ny lämna riksdagen vilket kommer att resultera i att kulindex går ner åtskilligt. Denna gång befinner sig Ringholm på den internationella arenan och menar att Borg "förött de svenska statsfinanserna.
Då får man trots allt ha ganska vid ram för vad som menas med "förött". Jämfört med alla andra EU-länder, och många till, anser ju t.ex. OECD att Sverige är det land som hanterat krisen bäst.
Bosse Ringholm skulle dock aldrig medge detta, som lätt inses. I stället ger han begreppet "förött" en helt ny tolkning och dimension.
Vad Anders Borg innest inne tänker om sina vedersakare Monica Green (s), Eva-Lena Jansson (s) och Patrik Björk (s) har jag ingen aning om. Man kan möjligen tyda kroppsspråket som så att han undrar om de företräder socialdemokraterna.
Det gör en del socialdemokrater också. Men ostridigt tror de själva på socialdemokraterna, vilket politik dess företrädare pläderar för.
Vad Thomas Östlund innerst inne tänker om de nämnda partivännerna vet jag inte. Men jag noterar att han vinnlägger sig att få upp förre Arbetet-redaktören Bo Bernhardsson (s) i talarstolen - vilket också lyckas.

Då blir diskussionen med en gång intressant, därför att Bernhardsson förvissó kan anklagas för mycket men inte att han är en papegoja.
Borg vinner samtliga debatter - på bättre verklighetsbeskrivning.
Ty så här är det:
Har man ingen aning om vad man skall göra, åt vilket håll man skall gå, då går man vilse i sin egen politik. Det är socialdemokratins största ekonomiska dilemma/2010: Man skulle egentligen, om det inte varit för vänsterpartiet och miljöpartiet, egentligen önskat följa i samma konjunkturbedömning som regeringspartierna har gjort.
Nu blir svartmålningen inte trovärdig.
Det är Thomas Östros allra största ekonomiska problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar