tisdag 22 juni 2010

21 juni: Skärgårdskampanj (fp)

I dag börjar folkpartiets skärgårdskampanj - jag har fått en liten roll där som skildrare av vad jag tycker om skärgården. Inte oväntat: Den är en fantastisk del av ett Sverige som är fantastiskt.
Redan vid 10-tiden samlas Malin på Saltkråkan (Louise Edlind Friberg), Lotta Edholm, Barbro Westerholm och jag på Skeppsbron för att presentera kampanjen. En journalist kommer: NU:s Marika Johansson.

DN, SvD Aftonbalet, TT, Expressen, Dagens Industri, TV-Aktuellt, Rappot, Sverigs Radio, TV4, ABC-nytt, TV4 Stockhlm och alla andra medier har annat att tänka på.
Så är det. Men stämningen utanför Friends på Skeppsbron 6 är god, likaså budskapet.
Och vår nye ombudsman Per Hammar vakar över oss alla.

Louise är igenkänd i alla väder och samlingar. När vi sedan samlas på Strömkajen blir hon lätt igenkänd fast åren gått:- Men är det inte Malin på Saltkråkan?
Min tanke går då till Olle Hellblom, regissören av Astrid Lindgrens fantastiska skärgårdsserie som spelades in på 1960-talet och som alla barn ännu känner till, hon måste ha haft klipporna vid sitt Furusund i sinnet när hon skrev.
Men Olle Hellblom, också bortgången, var förstås den som "gjorde" Saltkråkan - vilka personligheter: Louise, Tjorven, Båtsman och Torsten Ehrencrona.
Nu är det folkpartiet som åker ut i Skärgården med stort S:
Ouiiiiiiiiiii, Tut, tut. Nu kommer vi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar