måndag 28 juni 2010

28 juni: Debatter (I) i riksdagen

Visserligen har ju riksdagen tagit ledigt, men det hindrade inte att 19 olika interpellationsdebatter ägde rum i dag. Jag var där.
Först handlade det om skolan, allt från resultat till betyg. Jag måste säga att jag är imponerad av de socialdemokrater som tar upp skoldebatter mot utbildningsminister Jan Björklund (fp) eftersom de har sådana problem med sin egen politik: Dels vill man försvara det som varit socialdemokratisk skolpolitik under 30-40 år, dels vill man försvara den helt groteska syn på allt från kunskaper och läxor till undervisningens innehåll som förfäktas av vänsterpartiet, dels medger man mycket ovilligt att allt inte var bra tidigare och man skulle så förfärligt gärna vilja vara med på den enorma omläggning av skolan i riktning mot en bättre, mer kunskapsinriktad utbildning som folkpartiet, Björklund och till slut Allianspartierna i regeringsställning drivit igenom.
Ihåligheten i den socialdemokratiska kritiken blev nästan övertydlig i Marie Granlunds (s) fåfänga försök i dag att anklaga Björklund på olika områden för att endera gå för långt eller göra för lite eller ingenting - socialdemokratins skolpolitik må vara försedd med partiets rosor men sanningen är att den ligger i ruiner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar