torsdag 29 juli 2010

28 juli: Vem företräder Solveig Ternström?

Man kan ju fundera över hur väljarna uppfattar sina riksdagsledamöters agerande.
Låt mig ta ett exempel.
Vid valet 2006 valdes Solveig Ternström in för centerpartiet i Stockholms stad.
Nu har hon deklarerat att hon - av skäl som hon givit klart besked om, senast i Visby - stöder socialdemokraterna, tydligen efter att ha funderar kring ett erbjudande att bli miljöpartist.
Oavsett vilket hade partierna blivit starkare.
Men är det rimligt att Ternström sitter kvar i riksdagen under dessa betingelser? Och uppbär ersättning, 55.000 kr/månad?
Att det är kort tid kvar på mandatperioden gör ju ingen skillnad, jag kan inte se annat än att det enda rimliga som Ternström - en trevlig person, vi har stött samman 100-tals gånger denna mandatperiod eftersom våra riksdagsrum ligger i samma korridor - göra är att omgående begära att få lämna sin riksdagsplats så att denna kan intas av en företrädare för centerpartiet.

Ty det var ju en centerpartist som väljarna röstade in den 17 september 2006, inte någon företrädare för något annat parti.
Solveig Ternström bör - liksom f.d. moderaten Göran Thingwall - omgående lämna sina riksdagsplatser, nu när det inte längre företräder sina partier.
Att Gudrun Schyman (v till fi) och Karin Svensson Smith (v till mp) förra mandatperioden inte förstod att de inte ägde sina mandat personligen, utgör ingen grund för att bete sig lika illa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar